Communicatieprojecten in de zorg

KLANK EN COMMUNICATIEPROJECTEN IN DE ZORG.

Vanuit mijn eigen ervaring in het werkveld is dit project ontstaan.

Ik leer begeleiders buiten de gangbare kaders te werken. In plaats van het gestructureerd aanbieden van een activiteitenprogramma, stemmen begeleiders af op de deelnemers en wat er op het moment gebeurd. Door het maken van klanken ontstaat er contact tussen begeleiders en deelnemers.
Klanken nodigen de deelnemers uit tot het maken van contact.

De kracht van het project is dat begeleiders in staat zijn met minimale "actie" het contact met de deelnemer in gang te zetten.
Begeleiders geef ik handvaten in het uitnodigen van de deelnemer om zelf iniatief te nemen in het aangaan van contact. Hierdoor zie ik dat deelnemers ervaren dat ze zichzelf kunnen zijn en dat ze uitgenodigd worden om echt contact te maken.Er ontstaat meer ontspanning en rust bij zowel begeleiders als deelnemers.

Ervaringen met klank kun je niet in een theorie omvatten. Ieder mens heeft zijn eigen ervaringen in het beleven van klank. Het kan dus nooit niet goed zijn. Iedere ervaring is uniek en is goed zoals die is. Of je nu een begeleider bent, een beperking hebt of dementie ...........in klank kun je elkaar ontmoeten van mens tot mens. Deze ontmoetingen geven deelnemers diepe ontspanning en rust. Ze mogen zichzelf zijn.

Moeder natuur spreekt dagelijks tot ons........
"LUISTER" GOED EN JE KUNT HET HOREN